Utegriser

er heldiggriser!

Historien om Bonden Syltes utegris

Utegrisene våre er fra Myrvoll gård hvor det har vært gris siden gården ble bygd i 1905. I 2013 bestemte vi oss for å ta ut noen gris fra fjøset vårt og la de leve naturnært som i gamle dager. Grisene tas ut og kjøres til Myrsetra vår om sommeren når de er 3 måneder og går ute til nov./des. Den siste tiden er de hjemme på gården. Dette er arbeidsomme dyr som snur torven og etterlater seg svart jord som kan såes neste vår. De spiser det de finner i naturen og fôres i tillegg med myse fra meieriet, mask fra lokalt ølbryggeri og norsk kraftfor uten soya. De storkoser seg og nyter rett og slett seterlivet.

Grisene får et mer naturlig liv, og vi får den beste råvaren.

Hvorfor unne deg kjøtt fra Bonde Syltes utegris?

  • Rent, sunt og smakfullt kjøtt. Et naturlig, aktivt liv uten stress gir høy kvalitet som kjennes på smaken. Gir mørt, saftig og mørkere kjøtt.
  • Rikt på proteiner og gode fettsyrer. Både rene, magre og fettmarmorerte stykningsdeler. Utegriskjøtt er godt egnet som «steinalderkost».
  • Mange bruksområder: Svinaktig godt til marinering, grilling, steking, gryte- og suppekjøtt, til farser og ikke minst til spekemat i alle varianter. Vi vil utnytte hele slaktet.
  • Glade dyr med krøll på halen. Utegrisene får frisk luft og bruker sine medfødte instinkter til å grave, løpe, spise, rulle seg i søla og hvile seg i halmsenga i sitt lune husværet.
  • Ressursvennlig produksjon. Ved å utnytte lokale overskuddsprodukter fra Tine meieri, lokale mikrobryggeri og miljøfôr bidrar Kvitfjellgrisen til lokal gjenvinning.  Grisene «pløyer» opp jorda før såing og hjelper Bonden Sylte med jordarbeidet!

Til seters

– for å gjøre seg feit!

Vi er en del av Gudbrandsdalsvegen