Produkter

Kjøttkasser til enhver anledning

GRISEMATKASSER – HALVE GRISER OG JULEKASSE

Nå står juleforberedelsene for døren, og vil du sikre deg ekte, god trandisjonsmat til jul fra gris som har levd sine dager på en setervoll? Og i år 2020 er det ekstra spennende med vår nye Dølagris, som er en gammel griserase som nesten var utdødd. Nå har noen ildsjeler i bygda vår en av svært få besetninger. Kjøttet er litt mørkere og svært marmorert og smakfullt. Det er garantert våre Edelgriser også, så valget er ditt! Dølagrisen koster litt mer, da den vokser saktere og har hatt en lang vei for bli avlet fram igjen. Kasser med halv gris fås av begge grisetypene. Julekassa inneholder blant annet dette, i tillegg til bacon, koteletter, nakkesteik og ytrefilet:

Juleribba vår er en bestselger, og har høy «sprø svor» faktor. Fra en gris får vi 4 ribbe, de fleste mellom 3–4 kg. Når en gris veier mellom 80–110 kg, er det mye annet kjøtt som også må produseres og selges.

Fru Syltes julesylte kunne vi stolt selge vår første bit av i fjor. Dette er håndverk av ypperste klasse, som krever tid og presisjon. God oppskrift pluss svigermors kunnskap gjorde at vi fikk en smaksrik, saftig sylte med mange, tynne lag som vi høster mye ros for. Bogkjøtt, spekk og svor er ingredienser, samt salt, pepper, allehånde og nellik.

Julepølser lager vi også selv etter flere års øvelse og kursing. Julepølsa vår har høyere kjøttprosent enn mange butikkpølser, og er smaksrik krydret med salt, pepper og muskat. Den kan kjøpes som enkeltringer og dobbelringer.

Hakkakjøtt er skikkelig Gudbrandsdalskost, og spises hovedsakelig i julen. Vi er glade for å ha lært oss å lage dette, fordi vi kan utnytte alt kjøttet. Dette er kjøtt som sitter igjen på beina etter nedskjæring. Vi koker beina over natt og skraper av alt kjøttet. Så maler vi det, tilsetter kraft fra kokinga og salt og pepper. Deretter kokes det igjen, og puttes i beger. Svært godt på lefse med smør og rød løk, eller stekt i panna med poteter, gulrøtter og rød løk.

 

BOERGEITKASSE

Vi opplever at kjøtt fra boergeitene blir mer og mer populært. Det er så flott at flere får øynene opp for dette fantastiske kjøttet. Jeg kan ikke skjønne at det finnes mer ressursvennlig kjøtt, der de går i de bratteste hengene og spiser kvist og lyng som ikke andre får tak i. De spiser svært lite kraftfôr, bare litt før og etter at de får kje. Da må mamma ha litt ekstra så hun får masse melk til kjeet sitt. Bestiller du ei kjekasse, får du et halvt kje med alle fem stykningsdelene: lår, bog, ribbeside, nakke og rygg/sadel. Et halv kje ligger på 5-7 kg. 

VELBEKOMME!

 

Under finner du en oversikt over alle produktene vi tilbyr:

Kjekasse

Stykningsdeler til et halvt kje.

Grisekasser

AV EDELGRIS ELLER DØLAGRIS

Stykningsdeler til en halv gris.

Julekasser

AV EDELGRIS ELLER DØLAGRIS

Ribbe, julesylte, julepølser, hakkakjøtt, julekraft, indre/ytrefilet, bacon, nakkesteik, koteletter. Totalt 12 kg.

Vinterkasse

Kokt og røkt seterskinke, bacon, nakkesteik, koteletter, boerkjesadel, kjøttpudding (melk- og glutenfri) og kraft av utegrisbein. Totalt 8 kg.

Påskekasse

Kokt og røkt påskeskinke, lår av urlam, bacon, utegriskoteletter, grillpølser og nakke av boerkje. Totalt 7 kg.

Vår-/sommerkasse

Marinerte grillskiver av ytrefilet, sommerkoteletter, grillpølser, bacon, kokt og røkt seterskinke, kraft.

Produktoversikt

Leveringsalternativer

  • Dine varer hentes primært i Bonden Syltes Gardsutsalg på Myrvoll Gård.
  • Bringing i nærområder kan avtales. Vi leverer på Reko-ringen i Lillehammer og Hamar hver 2.uke, se reko-ringens facebooksider. Bestillinger nordover kan leveres på Vinstra på avtalte datoer.
  • NB! Vi har ikke kapasitet til å kjøre ut bestillinger enkeltvis. Vi er en liten familiebedrift som ikke har egne ansatte til levering/utkjøring.
  • Frakt med post er kostbart da det er kjøl- og frysevare.

Vi tilbyr

  • Rent, sunt og smakfullt kjøtt
  • Høy kjøttandel i produktene
  • Rikt på proteiner og gode fettsyrer
  • Glade dyr med krøll på halen og smil om mulen
  • Hjemmelaget håndverk
  • Bærekraftig og miljøvennlig produksjon og drift
  • Spennende utvalg av tilbehør til kjøttet i vårt gardsutsalg.

 

Kjøttprodukter

  • Hele og halve slakt av utegris og boergeit
  • Udelt eller oppdelt og vakuumpakket slakt med etiketter
  • Spesielle stykningsdeler (selges ved kapasitet)
  • Ulike kjøttpakker etter årstiden. Disse kan variere ettersom hva vi har igjen, men de vi tilbyr på hjemmesiden her er de vi til enhver tid har.
    (Vektene kan avvike litt, men totalen er nær opptil det antall kg som er forespeilet.)

 

Videreforedlet hos og av oss

  • Middag- og grillpølser med ulike krydder
  • Marinerte grillprodukter
  • Røkt og kokt skinkesteik
  • Bacon
  • Julesylte
  • Hakkakjøtt (tradisjonskost fra Gudbrandsdalen)
  • Julekraft og ukrydra kraft kokt på grisebein i 8–10 timer
  • Pulled pork
  • Spekeskinkebit (hele skinker tilgjengelig fra 2019)
  • Spekepølser (tilgjengelig fra høst 2018)
  • Produkter av boergeit (fine skinn i tillegg til kjøttprodukter)

Alle produktene våre lages i vårt eget foredlingslokale på gården.

 

Priser på alle våre produkter finner du lengre opp på siden.

Vi er en del av Gudbrandsdalsvegen