Produkter

Kjøttkasser til enhver anledning

Juleribba vår er en bestselger, og har høy «sprø svor» faktor. Fra en gris får vi 4 ribbe, de fleste mellom 3–4 kg. Når en gris veier mellom 80–110 kg, er det mye annet kjøtt som også må produseres og selges.

Fru Syltes julesylte kunne vi stolt selge vår første bit av i fjor. Dette er håndverk av ypperste klasse, som krever tid og presisjon. God oppskrift pluss svigermors kunnskap gjorde at vi fikk en smaksrik, saftig sylte med mange, tynne lag som vi høster mye ros for. Bogkjøtt, spekk og svor er ingredienser, samt salt, pepper, allehånde og nellik.

Julepølser lager vi også selv etter flere års øvelse og kursing. Julepølsa vår har høyere kjøttprosent enn mange butikkpølser, og er smaksrik krydret med salt, pepper og muskat. Den kan kjøpes som enkeltringer og dobbelringer.

Hakkakjøtt er skikkelig Gudbrandsdalskost, og spises hovedsakelig i julen. Vi er glade for å ha lært oss å lage dette, fordi vi kan utnytte alt kjøttet. Dette er kjøtt som sitter igjen på beina etter nedskjæring. Vi koker beina over natt og skraper av alt kjøttet. Så maler vi det, tilsetter kraft fra kokinga og salt og pepper. Deretter kokes det igjen, og puttes i beger. Svært godt på lefse med smør og rød løk, eller stekt i panna med poteter, gulrøtter og rød løk.

 

Under finner du en oversikt over alle produktene vi tilbyr:

Kjekasse

Stykningsdeler til et halvt kje.

Grisekasse

Stykningsdeler til en halv gris.

Julekasse

Ribbe, julesylte, julepølser, hakkakjøtt, julekraft, indre/ytrefilet, bacon, nakkesteik, koteletter. Totalt 12 kg.

Vinterkasse

Kokt og røkt seterskinke, bacon, nakkesteik, koteletter, boerkjesadel, kjøttpudding (melk- og glutenfri) og kraft av utegrisbein. Totalt 8 kg.

Påskekasse

Kokt og røkt påskeskinke, lår av urlam, bacon, utegriskoteletter, grillpølser og nakke av boerkje. Totalt 7 kg.

Vår-/sommerkasse

Marinerte grillskiver av ytrefilet, sommerkoteletter, grillpølser, bacon, kokt og røkt seterskinke, kraft.

Produktoversikt

Leveringsalternativer

  • Dine varer hentes primært i Bonden Syltes Gardsutsalg på Myrvoll Gård.
  • Bringing i nærområder kan avtales. Vi leverer på Reko-ringen i Lillehammer og Hamar hver 2.uke, se reko-ringens facebooksider. Bestillinger nordover kan leveres på Vinstra på avtalte datoer.
  • NB! Vi har ikke kapasitet til å kjøre ut bestillinger enkeltvis. Vi er en liten familiebedrift som ikke har egne ansatte til levering/utkjøring.
  • Frakt med post er kostbart da det er kjøl- og frysevare.

Vi tilbyr

  • Rent, sunt og smakfullt kjøtt
  • Høy kjøttandel i produktene
  • Rikt på proteiner og gode fettsyrer
  • Glade dyr med krøll på halen og smil om mulen
  • Hjemmelaget håndverk
  • Bærekraftig og miljøvennlig produksjon og drift
  • Spennende utvalg av tilbehør til kjøttet i vårt gardsutsalg.

 

Kjøttprodukter

  • Hele og halve slakt av utegris og boergeit
  • Udelt eller oppdelt og vakuumpakket slakt med etiketter
  • Spesielle stykningsdeler (selges ved kapasitet)
  • Ulike kjøttpakker etter årstiden. Disse kan variere ettersom hva vi har igjen, men de vi tilbyr på hjemmesiden her er de vi til enhver tid har.
    (Vektene kan avvike litt, men totalen er nær opptil det antall kg som er forespeilet.)

 

Videreforedlet hos og av oss

  • Middag- og grillpølser med ulike krydder
  • Marinerte grillprodukter
  • Røkt og kokt skinkesteik
  • Bacon
  • Julesylte
  • Hakkakjøtt (tradisjonskost fra Gudbrandsdalen)
  • Julekraft og ukrydra kraft kokt på grisebein i 8–10 timer
  • Pulled pork
  • Spekeskinkebit (hele skinker tilgjengelig fra 2019)
  • Spekepølser (tilgjengelig fra høst 2018)
  • Produkter av boergeit (fine skinn i tillegg til kjøttprodukter)

Alle produktene våre lages i vårt eget foredlingslokale på gården.

 

Priser på alle våre produkter finner du lengre opp på siden.

Vi er en del av Gudbrandsdalsvegen